Disse møter du på LINK 2023
Vi oppdaterer denne siden fortløpende etterhvert som innlederne blir offentliggjort

Kristin Harila
Fjellklatrer med verdensrekord
Klokken 07:45 norsk tid torsdag 27. juli sto eventyreren Kristin Harila (37) fra Vadsø på toppen av K2. Dette er verdens nest høyeste fjell med 8611 meter over havet. Dermed har Harila besteget alle de 14 fjellene i verden som ruver mer enn 8000 meter. Og det på rekordtid. Finnmarkingen har gjort dette på imponerende 92 dager og har nå verdensrekorden.
Vi gleder oss til å høre historien hennes og håper også hun vil fortelle om hvordan hun hentet ny motivasjon, etter at hennes første rekordforsøk måtte avbrytes da tolv av fjorten topper var besteget høsten 2022. Det handler om å hente krefter man kanskje ikke tror man har, og det er inspirerende. Vi vil få verdifull innsikt om risikostyring, teamarbeid, forberedelser og mer innen fjellklatring og hverdagsliv.

Eirik Norman Hansen
Futurist og teknologiekspert
Viste du at man kan lukte på ting i metaverset, og at den nye versjonen av Chat GPT har ca. 100 trillioner parametere? Men hva betyr dette egentlig? Aldri før har vi kunne gjøre så mye som nå med teknologi, men alt for ofte avviser vi nye ideer fordi vi henger oss opp i det første som slår oss. Dette skyldes som regel mangel på kompetanse og innsikt og forståelse.
I dette foredraget gir Eirik en innføring i kunstig intelligens, utvidede virkeligheter, automatisering, roboter og mye mer. Han viser oss hvordan vi kan se forbi det åpenbare så vi forstår hvilke muligheter vi har og hvor de kan ta oss!

Max Gouchan
Entreprenør og leder
Hva er det de yngre generasjonene ser etter i en arbeidsplass og i en leder? Hva trigger dem til å slutte eller bytte jobb? Hvordan kan man mest effektivt drive rekruttering og tiltrekke seg de flinke hodene? Hva gjør en jobbannonse sexy eller usexy?
Max Gouchan har de siste årene både ansatt og ledet over 100 yngre arbeidstakere, og gjort mye research på både Gen Z og Millennials. På LINK avdekker han noen myter, og gir konkrete tips om hva en arbeidsplass kan gjøre for å vinne de unges hjerter og hjerner.

Elisabeth Nissen Eide
Head of Sustainability & Compliance i Atea
Kunstig intelligens har virkelig skutt fart. Det tok ChatGPT fem dager å nå 1 million brukere, noe Facebook brukte fire måneder på i 2004. Kunstig intelligens og dataplattformer kommer til å påvirke livene våre i stor grad fremover. Vi har samtidig hårete mål vi skal nå på bærekraft, innen klima og miljø, sosiale forhold og økonomi.
På LINK vil Elisabeth Nissen Eide lære oss mer om hvordan koblingen mellom teknologi og bærekraft vil skape store muligheter fremover for alle deler av næringslivet. Hun inviterer til et skikkelig kompetanseløft på teknologi og bærekraft, og vil inspirere og engasjere oss med konkrete eksempler, tips og råd.

Solfrid Flateby
Ledermentor og «Årets taler 2021»
Det stilles stadig større krav til både arbeidstakere og arbeidsgivere. Individualisme, høyt arbeidspress og stress preger manges liv, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere.
Solfrid Flateby har lang erfaring som leder, HR-leder og ledermentor, og er en anerkjent foredragsholder. Hun tror på ansvarliggjøring av den enkelte av oss, og at vi jobber for å bli og være «den beste utgaven av oss selv». På LINK skal hun snakke om hvordan å ta ansvar for eget arbeidsmiljø – så både du, kollegene og sjefen din har det bra.

Sindre Røstad
Innkjøpsansvarlig, Statens vegvesen
Mye «snakk snakk» om bærekraft og miljø. For å oppnå målene fram mot 2030 kreves det handling. NÅ! – fra små, enkle, hverdagslige ting til å utfordre leverandørmarkedet og utnytte handlingsrommet i eksterne kontrakter. Statens vegvesen skal bidra med sin «innkjøpsmakt» og påvirke leverandørmarkedet og være med på å sette retning for andre statlige etater.
Innkjøpsansvarlig i Statens vegvesen, Sindre Røstad, har 20 års erfaring med innkjøp på interndrift fra Storebrand, If Skadeforsikring og Statens vegvesen.
- Selv om vi er en traust offentlig etat, har vi et ansvar for å være en pådriver. Statens vegvesen har ambisjoner og tør å si at vi skal være beste statlige etat på interndrift på bærekraft, sier Røstad.
Miljømerking Norge kåret Statens vegvesen til "Årets innkjøper 2022". Prisen ble delt ut mandag 14. august av Klima -og miljøminister Espen Barth Eide under Arendalsuka.

Linn Sæten og Linda Mari Heitmann
Gründere, Front Interiør
Linda M. Heitmann og Linn Sæten startet opp sin egen bedrift for åtte år siden: Front Interiør. Som leverandør av helhetlige interiørtjenester, var de med på å skape et marked som knapt fantes i Finnmark. I dag selger de tjenester til både private, bedrifter og offentlige virksomheter både i eget fylke og i resten av landet.
I en sofaprat får vi høre jentene fortelle om reisen fra å gjøre en interesse og et engasjement til lønnsom virksomhet. Hvordan gikk de frem for å få folk til å forstå at dette er en tjeneste de trenger. Hvorfor trenger vi egentlig interiørdesign? Har slikt noe å si for trivselen på arbeidsplassen? Er ikke interiør bare en hobby?

Birgit L. Johansen og Tore Fosse
Perleporten Kulturhus
Tore og Birgit startet opp Perleporten Kulturhus i 2012, og et slitent Bedehus er nå et levende og pulserende kulturhus i Honningsvåg, eller Honeybay som de liker å si.
Hva skulle til for å komme dit og hvordan blir veien videre,- om opp og nedturer, om motivasjon, inspirasjon og ikke minst om å prøve å følge hjertet.
Tore og Birgit er gift, begge har lærerutdanning, men har arbeidet innenfor kulturlivet på mange områder opp gjennom årene før de satset alt på sin egen kulturnæringsbedrift.

Øyvind Enstad Haga
Direktør, Innovasjon Norge Arktis
Utenlands er Norge kjent for å ha mange gode og bærekraftige teknologiske løsninger innenfor en rekke bransjer. Men hvordan skal resten av verden finne fram til og kjøpe de løsningene vi har utviklet her i nord?
Øyvind har i flere år hjulpet norske bedrifter til å utvikle nye smarte løsninger og få dem ut i markedet. Han har bodd utenlands og sett både de som lykkes og de som snubler, og vil dele noen av sine erfaringer rundt fallgruver, suksessfaktorer, ambisjonsnivå og hva som er godt nok.

Hedda Øisjøfoss
Bærekraftsansvarlig, Ishavskraft
Etter ti år i selskapet fikk Hedda i 2022 ansvaret for å lede bærekraftsarbeidet til Ishavskraft. Hun gikk i læremodus, tok kurs om klimaregnskap, GRI, ESG og mye mer. Hvordan håndterer man en kinesisk leverandør? Hvordan skulle hun få med seg de ansatte og ledelsen? Er de lokale leverandørene «grønne» nok til at vi kan bruke dem? Mange spørsmål dukket opp. Hun holdt på å miste motet før hun hadde kommet i gang. – måtte det være så komplisert?
Svaret er nei! Du trenger ikke kurs for å bli grønn. Du kan kutte utslipp og få anerkjennelse for det uten sertifikat. I dette engasjerende innlegget presenterer Hedda syv enkle og økonomisk lønnsomme tips som kan gjøre bedriften mer bærekraftig. Hedda gir deg: BÆREKRAFT på 1-2-3.
