Gründerprisen

GRÜNDERPRISEN

Innovasjon Norges gründerpris ble for første gang delt ut på LINK-konferansen i 2023. Kriterier som ambisjoner om vekst, godt markedspotensial og bærekraftig forretningsmodell må være oppfylt for å kunne vinne denne prisen.

Gründerprisen 2023 gikk til Gamst Shilova AS i Vardø

Innovasjon Norges gründerpris 2023 tildeles en bedrift som har vist ekstraordinære prestasjoner i løpet av kun tre år. Med en bemerkelsesverdig kombinasjon av innovasjon, teamånd og bærekraft har de ikke bare skapt en vellykket bedrift, men har også satt spor i en region der behovet for nyetableringer og arbeidsplasser er stort.

JURYENS BEGRUNNELSE:

Gamst Shilova AS har raskt blitt en foregangsfigur når det gjelder å drive forretningsvirksomhet på en måte som er både bærekraftig og samfunnsengasjert.

Bedriften har ikke bare vært opptatt av økonomisk vekst, men også av samfunnsutvikling. De har investert i lokalsamfunnet, kjøpt næringseiendom, bygget fabrikk og arbeidet hardt for å utvikle en bærekraftig og innovativ virksomhet som også bidrar til regionens vekst. Med utgangspunkt i kjøp og oppforing av kongekrabbe har bedriften skapt over 20 arbeidsplasser og vist en bemerkelsesverdig vekst. De har satset på å inkludere lokal arbeidskraft, inkludert unge mennesker, i deres virksomhet. Denne strategien har vist seg å være en vinn-vinn-situasjon for både bedriften og lokalsamfunnet.

Deres engasjement for ungdom har hatt en direkte innvirkning på lokalsamfunnet, og deres støtte til lokale idrettslag og videregående skole har bidratt til å skape en positiv bo- og blilyst.

Selskapet er et eksempel på en ung bedrift som våget å satse stort, lengst nord og lengst øst i Norge, og som har oppnådd betydelig suksess på kort tid. Deres engasjement, samfunnsansvar og evne til innovasjon har gjort dem til verdige vinnere av Innovasjon Norges Gründerpris 2023.

Regiondirektør Øyvind Enstad Haga og avdelingsleder Linda Tangen delte ut Gründerprisen 2023 under festmiddagen på LINK-konferansen. Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant

Tidligere prisvinnere:

2023 – Gams Shilova AS

Les flere nyheter

2024

Mestringsmedisin

På dag 2 får vi åpningsforedraget «Mestringsmedisin – verktøy for et enda bedre liv» hvor hun snakker om hvordan vi kan forebygge demens og uheldig aldring. Hun ønsker å dele

2024

Pellegrino Riccardi kommer

Hvordan bygge tillit i en tid full av teknologi? Pellegrino Riccardi er en prisbelønt foredragsholder og en av Norges absolutt beste, og mest etterspurte, på kommunikasjon, kultur og samhandling mellom

Et årlig høydepunkt

LINK skal være et årlig høydepunkt for aktører, gründere og entreprenører i privat næringsliv, samt offentlige organisasjoner som er involvert i utvikling av næringslivet i Finnmark.