Disse møter du på LINK 2022

Det digitale dopet

Visste du at vi i snitt plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen? Lege og hjerneforsker Ole Petter erkjenner at dagens teknologi har gitt oss bedre liv og er kommet for å bli, men skal på LINK bevisstgjøre oss at vi selv bestemmer hvordan vi ønsker å bruke den. Vi inviterer til en skikkelig øyeåpner av et foredrag der du får lære om hvordan mobilbruk påvirker hjernene våre, og ikke minst få noen tips hvordan vi kan bruke teknologien på en best mulig måte. I våre egne liv, og i barnas.

Tingenes tilstand

Sigrid Ina er rykende fersk regiondirektør i NHO Arktis og kickstarter nyjobben sammen med oss på LINK 2022! Sigrid Ina skal her gi oss siste nytt fra næringslivet i Nord. Hvordan går det med bedriftene i Nord-Norge og Finnmark? Hvilken vei peker pilene - og hva rører seg egentlig i næringsliv og arbeidsliv i regionen?

Har Finnmark og Finnmarkinger et imageproblem?

Har finnmarkingene et imageproblem? Er de elsket eller hatet? Hva er deres særtrekk – og hvor går veien videre? Egon er en kjent og forfriskende stemme i den regionale og nasjonale samfunnsdebatten, og kommer til LINK 2022 for å besvare de store spørsmålene om Finnmarkingene i et kåseri vi ser frem til med skrekkblandet fryd!

Påfugl i en flokk av gråmåser?

Katharina Messy er intet mindre enn en kreativ, tysk designer som falt pladask for Nord-Norge, Finnmark og Hammerfest! Under nordlys og midnattsol har hun bygd opp et fullverdig desginbyrå midt i (eller sykt langt opp i – avhengig av utgangspunkt) Nord-Norge. Katharina har bred erfaring fra visuell kommunikasjon, grafisk design og merkevarebygging - i kombinasjon med et brennende engasjement for utvikling av regionen! På LINK skal Katharina gi oss et innblikk i hvordan det står til med merkevaren Finnmark, og ikke minst hvordan drive effektiv merkevarebygging i og fra Finnmark.

Strøm nok! ...Eller?

Tilgang på strøm er en av de viktigste forutsetningene for nærings- og samfunnsutvikling i Finnmark. Men tross kraftoverskudd og lave kraftpriser i fylket, må nettselskaper i Finnmark avvise næringsetableringer, og stoppe utvikling av ny kraftproduksjon. Hva skjer egentlig i kraftbransjen i nord, og hvilke konsekvenser har dette for folk og næringsliv i regionen - i dag og i fremtiden? Vi har samlet ekspertisen fra næring og politikk for å gi oss forståelige svar på de kompliserte spørsmålene!

Per-Erik er administrerende direktør i Alta Kraftlag SA, og har i flere tiår vært en pådriver for utvikling av sentral infrastruktur til og i Finnmark. Som frittalende samvirkedirektør er Per-Erik opptatt av å tilrettelegge for gode levevilkår for innbyggere og næringsliv i regionen, og går gjerne mot strømmen for å løse samfunnsoppdraget til det beste for sine kunder og medlemmer.

Med flere styre- og tillitsverv fra politikk, næringsliv og idrett, på både lokalt og nasjonalt nivå i ryggsekken, har Terje Skansen et brennende engasjement for samfunnsutviklingen i nord. Konsernsjefen i Varanger Kraft har i lang tid ropt ut et varsku om at manglende kapasitet i strømnettet hemmer utviklingen i østfylket, og Terje vil på LINK bidra med sine perspektiver på hvilke grep som må tas for å legge til rette for videre utvikling av næring og industri i nordområdene.

Lederen av Stortingets Energi- og miljøkomitè har en viktig hånd på rattet i utformingen av energipolitikken i Norge. Men hva gjøres egentlig for å løse utfordringene knyttet til nettkapasitet, strømpriser og tilgang på fornybar kraft til det grønne skiftet? Sammen med kraftdirektørene skal Marianne på LINK 2022 ta debatten.

Som daglig leder av innovasjons- og utviklingsselskapet Orinor har Guro et unikt innblikk i næringslivet i Finnmark og de muligheter og utfordringer de står overfor. Men hvordan henger egentlig næringsutvikling sammen med nettkapasitet, kraftproduksjon og strømpriser? På årets LINK skal Guro hjelpe oss å få tak på den litt kompliserte kraftsituasjonen i nord, og hvordan den kan kan påvirke oss både privat og i arbeidslivet.

Mulighetenes landsdel

Jeanette er leder for Kunnskapsbanken i Sparebank 1 Nord-Norge og har ståltro på at man med et godt kunnskapsgrunnlag kan gripe mulighetsrommet for å bevege både bedriften, samfunnet og landsdelen fremover. Hun brenner for å dele kunnskap og innsikt om nord, og på LINK skal hun gjøre nettopp det! Hvor finnes mulighetene for næringslivet i nord, og hvilken vei må vi gå for å gi de unge gode fremtidsutsikter?

Fremtidens hoder

Ved å koble ungdom og næringsliv i Troms og Finnmark ønsker Robert og gjengen i Ungt Entreprenørskap å utvikle (og beholde!) morgendagens gründere, ledere og arbeidstakere. Ungt Entreprenørskap bidrar gjennom engasjerende prosjekter til å utvikle egenskaper og kompetanse som etterspørres i fremtidens arbeidsliv. På LINK 2022 vil Robert inspirere og motivere til å tenke nytt rundt kompetanseutvikling og rekruttering!

Holder hjulene i gang
- Fra 0 til 500!

Fra en enkel idè til Nord-Norges største offroadritt! Hvordan har en gruppe med energiske ildsjeler skapt en internasjonal idrettssuksess i et veikryss i Finnmark? Og hvordan tar man rennfart inn i fremtida, når en pandemi snur opp ned på alt? Fra daglig leder Odd Peder får vi historien om Skaidi Xtreme og deres planer for fremtida.

Kraft i frasparket

Daniel Strand har en indre drivkraft og en vinnerskalle som overgår de aller fleste. Han mener at å skape motivasjon for å drive toppidrett er overførbart til å skape motivasjon for å prestere i næringslivet, og at næringslivsledere har mye å lære av idretten. Vinteren 2021 endte Daniels verdensrekordforsøk i å gå lengst mulig på ski i 24 timer med et dramatisk sykehusopphold. På LINK forteller Daniel om hvordan sterk indre motivasjon og selvledelse kan bidra til å stadig yte mer - og hans historie om hvordan glede og smerte går hånd i hånd i ønsket om å pushe grensene for hva hode og kropp kan tåle.

Lys mellom husan

Lys mellom husan er Finnmark fotballkrets sin etterfølger til suksessen Jakten på bolyst, og skal i løpet av de neste fire årene ut til alle Finnmarkskommuner. Aleksander skal gi oss et innblikk i hvordan de bruker fotballen som inngangsport til samfunnsutvikling, gjennom å inspirere til mer frivillighet og økt aktivitet - mellom husan!

Se til Lofoten

"Det er ikke fjell og hav som skaper gode steder - det er folk"! Ragnhild brenner for utvikling av livskraftige lokalsamfunn langs kysten. I stedsutviklingsprosjektet "Jakten på Lofoten" har Ragnhild og hennes team gjennom forskningsbasert kunnskap og håndgripelige verktøy jobbet for å skape en stedsmerkevare som tiltrekker seg både innbyggere, bedrifter og besøkende. Vi er klare for å lytte og lære!

Pål Riise er klar!

Pål Riise er selverklært jåsspeis og Finnmarking med stor F! Pål hadde sin LINK-debut i 2019, og vi ser ingen grunn til å ikke gjenta suksessen tre år etter! Med både humor og humør på høyt nivå skal Pål berike LINK-festivalen 2022 med sitt nærvær, og vi lover opptil flere doser av lattermedisinen fra Øst-Finnmark!

Tara kommer!

Etter 2. plassen i The Voice skjøt karrieren virkelig fart for Tara Bloch-Vere! Hun har reist land og strand i hele sommer og da er det helt naturlig at vi også får en smakebit på hennes store vokalkraft på kvelden 14. september!

Lokale arbeidsplasser, globale talenter

Med ønske om å bidra til å løse de sosiale utfordringene rundt mangel på arbeidskraft, integrering og mangfold i arbeidslivet, gründet Yasna i 2019 selskapet Besity - Beyond Diversity. Med hovedsete i Mo i Rana hjelper Besity selskaper med å tiltrekke seg og beholde talentene, i en stadig hardere kamp om de kloke hodene. Som sosial entreprenør har Yasna et stort engasjement for å løse store samfunnsutfordringer i nord gjennom å få til et kulturelt skifte i arbeidslivet. Vi gleder oss til å ønske Yasna velkommen til Alta og LINK 2022!

Verdien av LOKAL

Gjennom nitidig arbeid og utholdenhet har Hege bygd opp sitt eget kleskonsern i Finnmark. Med 6 butikker, egen nettbutikk, i underkant av 40 ansatte og nærmere 40 millinoner i årsomsetning har Hege bygget opp en virksomhet som står fjellstøtt i møte med internasjonale kjedegiganter og netthandel. På LINK skal Hege dele historien om hvordan lokal kunnskap, nærhet til markedet og egen magefølelse har vært nøkkelen til suksess!

Betydelige muligheter i store utfordringer

Etter krevende tider der tiltakspakker og støtteordninger har vært de viktigste buzzordene for mange bransjer og bedriftseiere, går nå startskuddet for en ny epoke. Innovasjon Norges Linda Beate Randal gir oss sine betraktninger om de nye mulighetene og utfordringene vi står overfor i Arktis anno 2022!

Velkommen til LINKKONFERANSEN 2022!

Les flere nyheter

2024

Mestringsmedisin

På dag 2 får vi åpningsforedraget «Mestringsmedisin – verktøy for et enda bedre liv» hvor hun snakker om hvordan vi kan forebygge demens og uheldig aldring. Hun ønsker å dele

2024

Pellegrino Riccardi kommer

Hvordan bygge tillit i en tid full av teknologi? Pellegrino Riccardi er en prisbelønt foredragsholder og en av Norges absolutt beste, og mest etterspurte, på kommunikasjon, kultur og samhandling mellom

Et årlig høydepunkt

LINK skal være et årlig høydepunkt for aktører, gründere og entreprenører i privat næringsliv, samt offentlige organisasjoner som er involvert i utvikling av næringslivet i Finnmark.